Zhruba padesát lidí dorazilo ve středu 20. listopadu na předposlední místní konferenci projektu SRP v roce 2019. Zástupci tvůrců místních akčních plánů, škol i zřizovatelů měli v hotelu Concertino bohatý program složený z teoretických východisek i praktický precizovaných informací.

Úvodní slovo konference si vzal vedoucí Centra podpory Jihočeského kraje Miloslav Poes, na něhož navázala odborná poradkyně ze sousedního kraje Vysočina Soňa Baueršímová. Ta poutavou formou shrnula aktuální činnosti projektu v obou zmíněných regionech.  

Dopolední program se nesl v teoretickém duchu tématu strategického řízení a plánování ve školách a v územích. Prezentaci přivezl lektor projektu a ředitel MŠ a ZŠ Bory František Eliáš. Během vystoupení nechal několikrát prostor pro užitečnou debatu účastníků.

Po obědě se konaly dva souběžné workshopy, které vedli zkušení lektoři a konzultanti. Konzultantka rozvoje školy Jarmila Blažková přiblížila tvorbu SWOT analýzy, která je nezbytná pro nastavení strategického směřování školy. Lektor a ředitel školy František Eliáš pak účastníkům představil problematiku evaluace.